AKTUELNO

Osveženje, kiša i pljuskovi sa grmljavinom stigli su prvo na zapad Srbije i premeštaju se na severoistok zemlje.

Posle višednevnih visokih temperatura, u regionu je danas stiglo osveženje praćeno padom temperature - u Sarajevu je bio pljusak, u Zagrebu pada kiša, Sloveniju je pogodio grad.

U Sarajevu je u popodnevnim satima pala jaka kiša, dok je područje Bugojna pogodilo nevreme, praćeno gradom.

Foto: Pink.rs

Pljusak u Sarajevu počeo je oko 17 sati i trajao je pola sata, što je obradovalo stanovnike posle nekoliko dana izuzetno visokih temperatura.

Istovremeno, veliko nevreme uz jaku kišu i grad, pogodilo je područje Bugojna. Lokalni mediji javljaju da je padao grad veličine oraha i da je pričinjena velika šteta poljoprivrednim kulturama.

Pročitajte još: JAKA OLUJA POGODILA ZLATIBOR: Automobili POD VODOM, ulicama tekle REKE KIŠE!

Pljuskovi su zabeleženi i u drugim delovima Bosne i Hercegovine, prenosi N1, dodajući da zasad nema izveštaja o eventualnoj šteti.

Meterolozi u BiH najavljuju ponovo velike vrućine i u narednim danima dok se ozbiljnije zahlađenje očekuje tek krajem sedmice.

U Zagrebu je počela da pada kiša, a temperatura u 20 sati iznosila je 21,5 stepeni. Počelo je da grmi i u Varaždinu, a vetar postaje sve jači. U Međimurju je takođe pala kiša praćena grmljavinom i jakim vetrom. Kako prenose mediji, u pojedine delove Slovenije pogodio je grad praćen olujnim vetrom.

Foto: Beta

Osveženje, kiša i pljuskovi sa grmljavinom stigli su i na zapad Srbije i premeštaće se na severoistok zemlje. Na području zapadne Srbije - Podrinja i Kolubarskog okruga, i na severu Zlatiborskog okruga su jaki pljuskovi sa grmljavinom, lokalnom mogućem pojavom grada i olujnim vetrom. Oblačnost će se u narednom času premeštati na severoistok, naveo je RHMZ.

Oblačnost koja širom zapadne Srbije uslovljava jake pljuskove sa grmljavinom, lokalnom pojavom grada i olujnim vetrom u naredna dva casa zahvatice najpre Srem i Šumadiju sa tendencijom daleg premeštanja na severoistok.

Na području Beograda pada kiša praćena jakim vetrom i grmljavinom.

Kiša i nevreme večeras su prvo zahvatili Zlatibor i za samo nekoliko minuta napravili su jezera i potoke na ulicama i na glavnom trgu, pišu lokalni mediji.

Jako nevremena, koji je kasno po popodne zahvatilo područje Bajine Bašte, na više mesta oborilo je stabla na putu Debelo Brdo - Rogačica.

Kako navodi JP "Putevi Srbije", saobraćaj se mestimično odvija jednom kolovoznom trakom, bez izraženih zastoja, a ekipe putara aktivno rade na otklanjanju posledica nevremena, navedeno je u saopštenju.

#Beograd

#Nevreme

#Sarajevo

#Zagreb

'